Almere City FC wint verrassend bij Sparta: 1-2

ALMERE • Zo 5 november 2023 | 16:35 • Zondag 5 november 2023 | 16:35

Almere City heeft zondagmiddag verrassend de uitwedstrijd tegen Sparta gewonnen. Op Het Kasteel was de ploeg van Alex Pastoor met 1-2 te sterk voor de Rotterdammers.

Het was alweer de vijfde wedstrijd op rij dat de Almeerders geen nederlaag kennen in de eredivisie. Door deze tweede uitzege van het seizoen stijgen ze naar plek 9 van de ranglijst.

Snel op voorsprong na ketser van doelman Olij
In de eerste helft kwam Almere City na 12 minuten op voorsprong via Thomas Robinet. De Fransman profiteerde van een enorme blunder van Sparta doelman Nick Olij, die een simpele voorzet van Royo vanaf links losliet, waarna Robinet de bal van dichtbij kon binnentikken: 0-1. Het was zijn vierde treffer van het seizoen.

Sparta was vervolgens niet in staat om grote kansen te creeren tegen een goed georganiseerd Almere. De thuisploeg was in het laatste kwartier voor rust wel een aantal keren gevaarlijk na voorzetten vanaf de zijkanten, maar doelman Nordin Bakker kon een kopbal van Lauritsen en een schot van Neghli eenvoudig keren. Zo was het bij rust 0-1 op Het Kasteel.

City onder druk na rust
In het begin van de 2e helft was Kornelius Hansen gevaarlijk voor de goal van Sparta namens de Almeerders, maar kon keeper Olij redding brengen. Vervolgens kwam de formatie van Alex Pastoor zwaar onder druk te liggen op Het Kasteel.

ANP
Spartaan Arno Verschueren profiteerde van miscommunicatie achterin bij de Almeerders, had de bal voor een leeg doel voor het intikken, maar gleed vervolgens uit. Sparta bleef in die fase de druk verder opvoeren en doelman Nordin Bakker had het druk met een aantal uitstekende reddingen.

Kornelius Hansen beloont basisplaats met goal
Daar waar Sparta verzuimde de gelijkmaker te maken, kwam Almere een kwartier voor tijd verrassend op 0-2. Kornelius Hansen mocht een afgemeten voorzet van invaller Yoann Cathline fraai binnenkoppen. Op deze wijze beloonde de jonge Noor zijn uitverkiezing in de basis (het was zijn basisdebuut in de eredivisie).

Een paar minuten na zijn goede assist moest de Fransman Cathline de strijd alweer staken met een schouderblessure. De wedstrijd leek met de 0-2 beslist, maar vijf minuten voor tijd kwam Sparta toch weer terug in de wedstrijd door een goal van Kitolano: 1-2 . Ondanks druk in de slotfase en een paar hachelijke situaties in de eigen zestien konden de Almeerders uiteindelijk de tweede uitzege van het seizoen over de streep trekken.