Almere City FC speelt thuis gelijk tegen Go Ahead Eagles

ALMERE • Za 28 oktober 2023 | 20:08 • Zaterdag 28 oktober 2023 | 20:08

Almere City heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In het Yanmar stadion eindigde de ontmoeting in een 0-0 gelijkspel. Het was alweer de vierde opeenvolgende wedstrijd dat Almere City geen nederlaag kent. De ploeg van Alex Pastoor staat nu op plek 14 van de ranglijst met 9 punten uit 10 gespeelde wedstrijden.

In een rommelige eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Almere City was in de openingsfase dichtbij de 1-0 na een vrije trap die in de doelmond bleef hangen: Joey Jacobs zag vervolgens zijn inzet geblokt. In de slotfase van de eerste helft drongen de gasten wat meer aan en kreeg Go Ahead Eagles binnen een minuut twee opgelegde kansen via Victor Edvardsen. Eerst zag de Zweed (na een laag aangesneden corner) zijn schot van dichtbij uit de goal geranseld worden door City doelman Nordin Bakker. Vlak daarna mocht hij alleen op Bakker af, maar schoot hij van dichtbij hard op de lat. Zo was het bij rust 0-0 in Almere.

In de 2e helft bracht City coach Alex Pastoor aanvaller Kornelius Hansen voor Yann Kitala en pakte de thuisploeg nadrukkelijk het initiatief en ging het op zoek naar de 1-0: Thomas Robinet en Rajiv Van la Parra werden perfect bediend vanaf links door Manel Royo, maar zagen hun kopballen niet beloond worden met een treffer. Even later zocht Stije Resink de verre hoek, maar de middenvelder zag zijn inzet op de paal belanden. In de slotfase drongen de gasten toch weer aan voor de goal van Almere, maar gelukkig was Nordin Bakker zeer attent na een schot vanaf randje zestien en even daarna na een teruggetrokken voorzet. Ook een vrije trap in de extra tijd werd een prooi voor de doelman van de Almeerders en zo bleef het uiteindelijk 0-0 in het Yanmar stadion. In de slotfase viel aanvoerder Damian van Bruggen uit met een enkelblessure.

Wedstrijdverloop:

90+4: Afgelopen: 0-0

91. Vrije trap Eagles, maar de redding van Bakker.

82. Nordin Bakker met twee goede reddingen. Eerst is er een schot vanaf randje zestien, even daarna een teruggetrokken voorzet. Maar het blijft vooralsnog 0-0

73. Duijvestijn voor Van La Parra bij Almere

63. City invaller Hansen wordt gelanceerd, maar zijn schot belandt op de vuisten van Eagles doelman De Lange.

58. OEI Stije Resink zoekt de lange hoek, maar zijn inzet belandt op de paal. City heeft pech in deze fase.

54. Weer is Almere gevaarlijk na opnieuw een voorzet van Royo: dit keer kopt Van la Parra net over.

52. Kans Almere City na een prima voorzet van de Spanjaard Royo vanaf links, maar Thomas Robinet kan in het centrum zijn hoofd niet lekker tegen de bal zetten.

46. Kornelius Hansen is bij Almere City in de ploeg gekomen voor Kitala.

45+1 Rust: 0-0

37. Weer een dikke kans voor de gasten: Victor Edvardsen schiet nu oog in oog met Bakker op de lat.

36. Wat een kans voor Eagles na een laag aangesneden corner: De Zweed Victor Edvardsen stuit van dichtbij op Bakker.

25. Yann Kitala stuit op Eagles doelman De Lange, maar stond ook buitenspel.

21. Willumsson van Go Ahead Eagles gaat in de zestien over de knie bij doelman Nordin Bakker, maar scheidsrechter Gözübüyük vindt het geen strafschop.

19. Hard schot van de Fransman Kitala gaat een meter naast de goal Go Ahead Eagles.

5. Dikke kans voor Almere City direct na een vrije trap: bal valt in de doelmond zo voor de voeten van Joey Jacobs, maar hij ziet zijn inzet van dichtbij geblokt.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.