Almere City speelt gelijk bij NEC: 1-1

ALMERE • Za 21 oktober 2023 | 20:10 • Zaterdag 21 oktober 2023 | 20:10

Almere City heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC. In stadion De Goffert stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Bij rust leidde Almere nog met 0-1. NEC moest de laatste 20 minuten met 10 man spelen na een rode kaart voor Bart van Rooij. City heeft nu 8 punten uit 9 gespeelde wedstrijden en staat daarmee keurig in de middenmoot van de eredivisie.

Almere City begon beter aan de wedstrijd in Nijmegen dan de thuisploeg. De formatie van Alex Pastoor startte met de backs Manel Royo en Jochem Ritmeetser in plaats van de geblesseerde vleugeverdedigers Hamdi Akujobi en Sherel Floranus. Na 20 minuten begon NEC iets meer aan te zetten richting Almeerse goal, wat resulteerde in een schot van Lasse Schone en een kans voor Mattsson, waar doelman Nordin Bakker twee keer een antwoord op had. Tien minuten voor rust kwam Almere City verrassend op voorsprong door een goal van Yann Kitala: de Franse spits mocht een vrije trap van Peer Koopmeiners van dichtbij binnenkoppen. Zijn inzet werd nog getoucheerd door Ross, waardoor doelman Roefs moest passen. Deze 0-1 bleek ook de ruststand.

City FC begon direct weer brutaal aan de 2e helft: Ritmeester van de Kamp zag zijn inzet van dichtbij geblokt. Even later was NEC gevaarlijk na een vrije trap, maar de kopbal van Ross ging een metertje naast de goal van Nordin Bakker. Na 65 minuten was de thuisploeg opnieuw dichtbij de 1-1, maar ook de geheel vrijstaande Nuytinck zag zijn kopbal net naast gaan na een corner. Na 70 minuten was het wél raak voor NEC : Magnus Mattsson vormde het eindtstation na een prima aanval van de thuisploeg. Even later moest NEC verder met 10 man na de tweede gele kaart voor Bart van Rooij. In de extra tijd kreeg Almere City nog een dot van een kans op de overwinning via invaller Kornelius Hansen, maar het bleef uiteindelijk 1-1 in De Goffert.

Wedstrijdverloop:

93. City dichtbij de 1-2: Kopbal Kornelius Hansen wordt gekeerd, het schot van Joey Jacobs afgeblokt.

90. 5 minuten extra tijd.

88. Nog een dubbele wissel bij City:

81. Dubbele wissel Almere:

76. Mamengi komt in de ploeg voor Barbet bij Almere.

73. NEC moet verder met 10 man na de tweede gele kaart voor Bart van Rooij.

69. NEC komt op gelijke hoogte via Mattsson: 1-1

65. Corner NEC: kopbal Nuytinck gaat rakelings naast: wat stond hij vrij.

59. NEC middenvelder LAsse Schøne glijdt de bal bijna z'n eigen doel in: net naast.

52. Heerlijke rush van Ritmeester van de Kamp over de rechterkant, maar de lage voorzet is voor de doelman.

50. Vrije trap NEC: Ross kopt net naast.

47. Van la Parra gaat naar de grond in de zestien, maar Makkelie vindt het geen strafschop. Ritmeester van de Kamp ziet vervolgens zijn schot geblokt.

46. De 2e helft is begonnen in Nijmegen.

45. Rust: 0-1

35. GOAL Almere City: De Franse spits Yann Kitala kopt een vrije trap van Peer Koopmeiners binnen ! Bal wordt nog van richting veranderd door Ross, waardoor NEC doelman Roefs moet passen: 0-1

28. Schot van Lasse Schone in de korte hoek kan worden gepakt door Nordin Bakker.

26. Geel voor NEC speler Bart de Rooij na de overtreding op Kitala.

21. Kans voor NEC: Mattsson stuit van dichtbij op City doelman Bakker.

20. Geel voor Peer Koopmeiners na een overtreding op Mattsson.