City FC boekt eerste thuiszege in eredivisie tegen RKC: 1-0

ALMERE • Za 7 oktober 2023 | 18:48 • Zaterdag 7 oktober 2023 | 18:48

Almere City heeft zaterdagavond de eerste thuiszege in de eredivisie geboekt. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor met 1-0 te sterk voor RKC Waalwijk. De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van de Fransman Thomas Robinet. Door de zege stijgen de Almeerders naar plek 13 van de ranglijst van de eredivisie.

RKC speelde in Almere met Jeroen Houwen in het doel. De keeper verving Etienne Vaessen, die afgelopen zaterdag in het duel met Ajax buiten bewustzijn raakte na een botsing met Brian Brobbey. De wedstrijd in Waalwijk werd hierop gestaakt. De RKC-spelers kwamen het veld op in speciale shirts en de supporters staken de herstellende doelman een hart onder de riem met een spandoek met daarop 'Vaessen onze held'

Almere City zocht de aanval in de eerste helft en schoot in de openingsfase op doel via Rajiv van La Parra en Yann Kitala. RKC doelman Houwen redde in de 32e minuut op een slim intikkertje van Yann Kitala, maar na een voorzet van Sherel Floranus kon Thomas Robinet van dichtbij alsnog de 1-0 binnenschieten. Het was alweer de derde treffer van het seizoen voor de Fransman. Vlak voor rust was RKC dichtbij de gelijkmaker na een vrije kopkans uit een corner: de inzet van Lelieveld ging gelukkig voor City net naast. Zo was het bij rust 1-0 in het Yanmar stadion.

Aanvoerder Damian van Bruggen bleef na de rust achter in de kleedkamer bij Almere: de Fransman Yoann Cathline kwam binnen de lijnen. City opende furieus in de 2e helft en kreeg direct een opgelegde kans voor Rajiv van La Parra, maar hij zag zijn inzet van dichtbij geblokt. Direct hierna zagen ook Robinet en Resink hun doelpgingen mislukken. Na 70 minuten moest City rechtsback Hamdi Akujobi geblesseerd het veld verlaten, nadat hij ongelukkig terecht kwam. In de slotfase probeerde RKC op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar een echt slotoffensief kwam niet van de grond en zodoende bleef City vrij makkelijk overeind en wist de ploeg haar tweede zege op rij te boeken. Door de winst stijgt Almere naar plek 13 van de eredivisie.

Wedstrijdverloop:

90+5 Afgelopen: City pakt eerste thuiszege

91. Kornelius Hansen knalt rakelings over de goal van RKC.

90. 5 minuten extra tijd worden toegevoegd.

84. Dubbele wissel bij City

76. Poging van Van La Parra uit moeilijke hoek wordt aangeraakt maar valt alsnog in de handen van de keeper.

73. Akujobi verlaat geblesseerd het veld

56. Wissel City

50: City begint furieus aan 2e helft. Volgende schot alweer, heerlijke rush van Théo Barbet en uiteindelijk de poging van Stije Resink uit de tweede lijn, gepakt door de doelman.

46. Direct een megakans voor Rajiv van La Parra, maar zijn inzet wordt van dichtbij geblokt.

46. Wissel bij Almere

45. Rust: 1-0

40. Corner RKC: vrije kopkans voor Lelieveld, maar zijn kopbal gaat maar net naast de goal van Almere.

36. Robinet werkt de bal over de goal van RKC na een fraaie aanval met Akujobi en Floranus.

32. Goal: Almere City via de Fransman Thomas Robinet. Hij kan de bal van dichtbij binnenwerken, nadat een hakbal van Kitala van de lijn wordt gehaald, maar vervolgens door Floranus op een presenteerblaadje aan Robinet bezorgd wordt.

20. Schietkans voor Van La Parra in de zestien van RKC wordt geblokt ten koste van een corner.

19. Vrije trap voor RKC op de rand zestien wordt door Dario van den Buijs in het zijnet getrapt.

13. RKC spits Michiel Kramer komt vrij voor de doelman, maar zijn schot wordt gekraakt door Damian van Bruggen!

12. Een vroege gedwongen wissel voor RKC

7. Direct een grote kans voor Almere City: Rajiv van La Parra mag op RKC doelman Houwen af (na doorkoppen Robinet), maar werkt de bal vanaf de rand zestien hard over.