Patricia Smit opnieuw ‘Sterkste Vrouw' van Nederland

LELYSTAD • Zo 17 september 2023 | 22:03 • Zondag 17 september 2023 | 22:03

Krachtsporter Patricia Smit uit Lelystad heeft zondag het Nederlands Kampioenschap Sterkste Vrouw van Nederland gewonnen. Het is voor de krachtpatser uit Lelystad na winst in 2018 en 2022 al weer de derde Nederlandse titel. De Lelystedelinge moest bij het kampioenschap in Eernewoude in Friesland tot het uiterste gaan om te winnen.

Aan het NK deden twaalf sterke dames mee die met elkaar de strijd aangingen bij zes verschillende onderdelen. De beslissing viel bij het laatste onderdeel de zogenaamde ‘Stones of strength’. Hierbij moeten de dames ronde stenen met een oplopend gewicht van 50 tot 120 kilogram boven op een houten wand leggen. Smit won dit laatste onderdeel door alle zes stenen in de snelste tijd af te werken. Het leverde haar een nieuw Nederlands record op en, belangrijker, haar derde Nederlandse titel.

Volgens Smit wordt de concurrentie steeds sterker. Smit: ‘’Ja ze komen steeds dichterbij. Maar dat is niet erg. Het houdt mij scherp en dat laat de sport groeien.’’ Mayke van Wouwen uit Almkerk eindigde achter Smit op de tweede plaats. Femke Huisman uit Limburg completeerde het podium.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel