City FC snel op bezoek bij landskampioen Feyenoord, concept speelschema is bekend

ALMERE • Wo 28 juni 2023 | 9:53 • Woensdag 28 juni 2023 | 9:53

De kersverse Eredivisionist Almere City FC moet in augustus al op bezoek bij landskampioen Feyenoord. Dat blijkt uit het concept competitieprogramma Eredivisie dat woensdagmorgen bekend is gemaakt. De wedstrijd in De Kuip wordt gespeeld tijdens de derde speelronde van het seizoen 2023-2024 op zondag 27 augustus.

Dinsdagavond was al bekend dat Almere City op zondag 13 augustus haar debuut maakt op het hoogste niveau met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De eerste uitwedstrijd in de Eredivisie spelen de Almeerders op zaterdag 19 augustus bij Fortuna Sittard.

Op zaterdag 23 september moet de ploeg van Alex Pastoor het thuis opnemen tegen PSV, terwijl op zondag 12 november Ajax op bezoek komt in het Almeerse Yanmar stadion. De eerste competitiehelft wordt op zondag 17 december afgesloten door de Almeerders met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

In de tweede seizoenshelft gaat Almere City op zaterdag 27 januari op bezoek bij PSV en komt landskampioen Feyenoord in het weekeinde van 23 - 25 februari naar Almere. De Almeerders spelen op zondag 12 mei in de Johan Cruijff Arena de uitwedstrijd tegen Ajax en sluiten het eerste seizoen in de Eredivisie af op zondag 19 mei met een thuiswedstrijd tegen NEC.

Het volledige concept-speelschema:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel