Holland Cup trekt voetballers uit heel Europa: "Fantastisch hier"

ALMERE • Za 8 april 2023 | 17:42 • Zaterdag 8 april 2023 | 17:42

De 35ste editie van de Holland Cup trekt dit paasweekend duizenden voetballers en 304 teams naar Almere. Op de velden van vijf voetbalclubs - AS'80, Buitenboys, Waterwijk, Sporting Almere en FC Almere - worden de wedstrijden gespeeld.

"Het internationale karakter", verklaart voorzitter Nicky Baggelaar de populariteit van het toernooi. "Je krijgt als amateur wedstrijden met een internationaal gehalte en dat maak je niet zo vaak mee." Zo doen er teams uit elf landen mee, waaronder Duitsland, Denemarken en Engeland.

Ook een team uit Noord-Ierland doet mee. "We vinden het hier fantastisch. Je mag op een prachtig complex spelen, de zon schijnt en we spelen het mooiste spel dat er is: voetbal. En dat in het land waar totaalvoetbal is uitgevonden, het land van Johan Cruijff", is één van de coaches dolenthousiast.

Het toernooi kan voor het eerst weer zonder coronabeperkingen worden georganiseerd. Vorig jaar waren er vijftig teams minder vanwege de beperkingen. "We zijn blij dat we weer vrij kunnen organiseren en dat we vol kunnen doorpakken", zegt voorzitter Baggelaar.

De wedstrijden worden op zaterdag en zondag afgewerkt. Maandag gaan de teams weer richting huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel