City FC verliest in extremis van NAC

ALMERE • Za 16 april 2022 | 21:11 • Zaterdag 16 april 2022 | 21:11

Almere City FC heeft zaterdagavond thuis schlemielig verloren van NAC. In een goed gevuld Yanmar stadion trokken de gasten uit Breda uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind. De winnende treffer viel pas in de 7e minuut van de extra tijd en kwam op naam van Bannis. Door de nederlaag zakken de Almeerders naar de derde plaats in de vierde en laatste periode.

In de eerste helft waren grote kansen schaars in het Yanmar stadion. Ilias Alhaft was een aantal keren gevaarlijk voor de goal van NAC, terwijl Odysseus Velanas van afstand hard op de lat schoot. Bij rust was het daarom 0-0 in Almere.

In het begin van de 2e helft kwamen de gasten binnen twee minuten op voorsprong na een mooie goal. Azzagari mocht ongestoord voorgeven vanaf rechts en Velanas kopte knap binnen: 0-1. Vervolgens ging Almere City drukken en kreeg de thuisploeg een aantal kansen op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk na een uur spelen na een hoekschop: Bram van Vlerken mocht koppen en via NAC verdediger Malone ging de bal over de doellijn: 1-1.

Almere City ging vervolgens 'met man en macht' op jacht naar de winnende treffer, maar wist ondanks een groot veldoverwicht geen grote uitgespeelde kansen meer te creeren. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Diep in de extra tijd wist NAC echter 'tegen alle verhoudingen in' toch nog met de winst aan de haal te gaan. Thomas Poll ging de fout in bij een vrije trap en Bannis mocht uiteindelijk de 1-2 maken.

Wedstrijdverloop:

95: Ongelofelijk NAC komt diep in de extra tijd op 1-2

90. Arweiler kopt net naast de goal van NAC op aangeven van Alhaft.

88. Gele kaart voor NAC-speler Kaj de Rooij, waarna het onvriendelijk wordt en ook Yassine Azzagari op de bon gaat

69. Dubbele wissel Almere:

67. NAC denkt weer op voorsprong te komen, maar Bannis wordt buitenspel gegeven.

61. City FC komt op gelijke hoogte na een corner: de kopbal van Bram van Vlerken lijkt via een NAC speler in de goal te verdwijnen: 1-1

59. Velanas schiet net naast namens de gasten.

57. Weer is Almere gevaarlijk: Receveur schiet rakelings naast.

56. Maarten Pouwels legt met het hoofd terug op Lance Duijvestijn, maar ook zijn schot wordt gepakt door de keeper en gaat nét voorlangs.

55. City aanvoerder Receveur schiet ruim over na een corner.

47. Velanas kopt NAC net na rust op voorsprong in Almere.

45. Rust 0-0

44. Voorzet Receveur, Pouwels legt terug met de borst en vervolgens jaagt Alhaft de bal hoog over.

34. Uit een corner valt de bal goed voor de voeten van Ilias Alhaft, die de bal vervolgens hard naast schiet.

32. Steekbal van Bram van Vlerken op Maarten Pouwels, maar de centrumspits prikt de bal net naast de goal van NAC.

30. City aanvoerder Tim Receveur krijgt geel.

24. OEI afstandsschot van NAC speler Velanas spat uiteen op de lat.

14. Schotkans voor City linksback Thomas Poll is een gemakkelijke prooi voor NAC doelman Olij.

12. Weer is Alhaft dreigend: hij sprint op pure snelheid richting doel, zijn schot uit moeilijke hoek gaat via een Bredaas been naast.

6. Eerste kans van de wedstrijd is voor Almere City FC: het vlammende schot van Ilias Alhaft vanaf de rand zestien kan met moeite gekeerd worden door NAC doelman Olij.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.