Oud-international Ruben Schaken houdt vast aan 5-3-2

ALMERE • Za 26 juni 2021 | 13:40 • Zaterdag 26 juni 2021 | 13:40

Ex-profvoetballer Ruben Schaken uit Almere zou als hij het voor het zeggen had bij Oranje net als bondscoach Frank de Boer kiezen voor een 5-3-2 opstelling. Ondanks dat Schaken vroeger een echte buitenspeler was bij onder meer Feyenoord en ADO Den Haag kiest hij toch voor een opstelling zonder echte links- en rechtsbuiten.

De 39 jarige Almeerder kiest dus voor de opstelling waar veel kritiek op is geweest in ons land. ‘Ik zou spelen zoals ze de laatste wedstrijd begonnen, alleen zou ik de Roon erin zetten voor Gravenberch’.

De oud-international denkt dat het Nederlands elftal zondagavond met 2-0 gaat winnen van de Tsjechen. Hij denkt dat Oranje uiteindelijk in de halve finale gaat strandden tijdens het EK voetbal.

De Almeerder speelde in twee jaar zeven duels voor Oranje. In oktober 2012 werd hij door bondscoach Louis van Gaal voor de eerste keer geselecteerd voor het Nederlands elftal. Schaken maakte twee goals die de geschiedenisboeken in gingen. Hij maakte de 250ste WK-kwalificatie goal en het 1500ste interland doelpunt van het Nederlands elftal. Schaken is nu actief als jeugdtrainer bij amateurclub BFC in Bussum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel