Windsurfer Badloe in Australië op jacht naar Olympisch ticket

LELYSTAD • Za 22 februari 2020 | 13:16 • Zaterdag 22 februari 2020 | 13:16

Kiran Badloe uit Lelystad leeft ontspannen toe naar misschien wel de belangrijkste week uit zijn sportcarrière. De Lelystedeling die uitkomt in de RS:X klasse gaat dinsdag van start bij het WK windsurfen in Australië. Voor Badloe staat niet alleen de wereldtitel op het spel. De regerend wereldkampioen gaat met tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe uitmaken, wie komende zomer Nederland mag vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Japan.

Ondanks de concurrentiestrijd kunnen Badloe en Van Rijsselberghe prima met elkaar opschieten. Beide topsurfers die per jaar veel tijd met elkaar doorbrengen, beschouwen elkaar als vrienden. Badloe: ,,We zijn supergoede vrienden, maar op het water is het hard tegen hard. We gaan elkaar dan niet sparen. We gaan dan varen zoals we bij de trainingen ook doen: Hard tegen hard, maar wel eerlijk.“

Van Rijsselberghe hoopt dat de tweestrijd wordt beslist tijdens de afsluitende medalrace: ,,Ik wil natuurlijk graag naar Japan, maar aan de andere kant gun ik het Kiran ook enorm. Ik weet hoe goed hij kan varen en ik weet dat als hij zich weet te kwalificeren voor de Spelen hij een medaille kan winnen. We zullen het afwachten.”

Het WK windsurfen in Sorrento vlakbij Melbourne begint dinsdag. De afsluitende medalrace wordt zaterdag gevaren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel