Sterkste vrouw Flevoland klaar voor wereldrecordpoging bicep curl

LELYSTAD • Wo 13 november 2019 | 16:28 • Woensdag 13 november 2019 | 16:28

Patricia Smit uit Lelystad is helemaal klaar voor de wereldrecordpoging bicep curl in het Italiaanse Turijn. Na maanden trainen gaat de sterkste vrouw van Flevoland zondag met negen andere vrouwen de strijd aan om het bestaande record te verbreken.

Het huidig wereldrecord staat op 2.422 kilo bicep-curlen binnen een tijdsbestek van drie minuten. "De verwachtingen zijn hoog natuurlijk", legt Patricia uit. "Ik ga het wel redden. In de trainingen ben ik al over het record heengegaan. Het is natuurlijk het mooiste als je er tijdens de wedstrijd ver voorbij gaat. Winnen gaan we sowieso."

Smit mikt bij de wereldrecordpoging op een gewicht tussen de drie- en vierduizend kilogram. Haar trainer en vriend Freek Schavemaker is vol vertrouwen: "Alles loopt op schema, we maken ons weinig zorgen. Het moet natuurlijk nog wel gebeuren, maar zoals het nu naar uitziet wordt het appeltje eitje."

Zaterdag reizen Patricia en Freek af naar Turijn. Zondag is de wedstrijd. De organisatie van het WK zamelt met het evenement geld in voor onderzoek naar borstkanker.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel