SV Urk verliest in slotfase met 2-3

FLEVOLAND • Za 20 april 2019 | 17:05 • Zaterdag 20 april 2019 | 17:05

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag een thuisduel in de Hoofdklasse B tegen Sparta Nijkerk verloren. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt wist zich van een 0-2 achterstand tegen de koploper terug te knokken tot een 2-2 gelijkspel. In de laatste seconde van de wedstrijd scoorde de koploper alsnog de winnende treffer.

De gasten uit Nijkerk domineerden de eerste helft het duel. De Urkers kwamen er niet aan te pas terwijl de koploper de ene na de andere kans creëerde. Na vijf minuten zag Bryan Burgerhout tot zijn grote verrassing zijn voorzet door een blunder van doelman Richard Strijker het doel in rollen: 0-1. Sparta Nijkerk verdubbelde na 20 minuten de voorsprong. Rob Diderik kon scoren uit een perfecte voorzet van Burgerhout. De Urkers kregen vlak voor rust twee kansen. Hessel Snoek mikte met een volley te hoog en Riekelt Nentjes zag zijn afstandsschot op de paal belanden.

In de tweede helft kreeg Urk vanuit het niets weer hoop. De scheidsrechter gaf Urk een strafschop na een overtreding op William de Boer. Riekelt Jan Brands wist deze feilloos te verzilveren: 1-2. Even later kon Hessel Snoek de gelijkmaker binnen schieten. In de laatste seconde van de wedstrijd bekroonde Donny van der Wal een solo met de winnende treffer.

De Urkers spelen de eerstvolgende competitiewedstrijd in de Hoofdklasse B op zaterdag 4 mei. De ploeg gaat dan op bezoek bij AZSV in Aalten.