Lelystedelingen willen nachtclub starten in Lelystad, drie locaties op het oog

LELYSTAD • Ma 28 oktober 2024 | 10:25 • Maandag 28 oktober 2024 | 10:25

Een nachtclub in Lelystad moet leven in het saaie centrum brengen. Dat vinden althans Lelystedelingen Remco Hop en Luuk Meints. Ze lopen al lang met dat plan en hebben nu drie locaties op het oog. Die zijn gemakkelijk te vinden, want er staat veel leeg in hartje Lelystad.

"De nachtclub is een experiment waar iedereen aan mee kan doen. Een self-built nachtclub", noemt Remco Hop het. "We willen er met z'n allen aan gaan bouwen en doormiddel van eigen creaties een bepaalde sfeer neerzetten."

Het wordt hoe dan ook een tijdelijke nachtclub in één van de verlaten gebouwen in de stad. Zelf hebben ze al een drietal locaties op het oog, maar meer ideeën zijn welkom.

Lekker in muziek onderdompelen
De eerste locatie die ze laten zien, is het lege pand van De Bazaar aan de Neringpassage. Een grauw en donker gebouw. Lichtkunstenaar Luuk Meints, die ook meedoet aan het project, weet er wel raad mee. "Licht moet helpen dat je als feestganger je lekker kan onderdompelen in de muziek."

Voor de tweede locatie, de gesloten ondergrondse fietsenstalling aan de Dukaatpassage heeft hij ook een suggestie.

"Ten eerste moeten alle TL-lampen eruit", zegt hij lachend. "Donker met een paar lampen aan," is een prima oplossing voor een nachtclub.

De deur staat nog op een kier
De derde locatie is 'De Trommel', zoals de leegstaande winkelpanden aan het Agorahof heten. "Over een aantal jaren wordt hier hopelijk Corneel gebouwd", zegt Hop. "Tot die tijd staat het leeg. Daar kan tot die tijd prima onze nachtclub in."

De initiatiefnemers hebben al gesprekken met de lokale politiek maar de deur is nog niet echt open. "Hij staat op een kier", zegt Meints. Ze willen al begin volgend jaar kunnen starten met de nachtclub. "Hopelijk kan de gemeente ervoor zorgen dat de deuren voor ons open gaan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel