Buiten is het 20 graden, binnen is de kerstmarkt!

ALMERE • Za 26 oktober 2024 | 17:17 • Zaterdag 26 oktober 2024 | 17:17

Het was zaterdag een dag met zomerse temperaturen. Uitzonderlijk voor de tijd van het jaar, reden genoeg voor mensen om zelfs vandaag naar de kerstmarkt te gaan.

"Dat heeft in dit geval te maken met het feit dat we een zuidelijke stroming hebben die zachte lucht vanuit Zuid-Europa onze kant opvoert", legt weerman Raymond Klaassen uit. "En er staat niet te veel wind waardoor het heerlijk weer is."

En dus zochten veel mensen de zon op maar, het was ook druk op de eerste dag van de kerstmarkt bij Almeerplant in Almere Buiten. "Het is best een beetje raar maar ik wil er gewoon vroeg bij zijn om inspiratie op te doen", vertelt een bezoeker. "Het kriebelt al sinds september, ik heb echt zin in de kerst."

"Ja het is heel druk", vertelt Jessica Ascherl van Almeerplant. "Mensen zijn aan het kijken wat de nieuwe items zijn en vinden het heel leuk om te zien hoe de kerstdorpjes zijn opgebouwd. Het verbaast me echt dat ze met dit warme weer binnenkomen."

Maar voor wie het nog te vroeg vond voor kerstinkopen was het buiten heerlijk genieten. Zo was het prima weer voor een stukje fietsen of om te varen en natuurlijk was het goed terrasweer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel