Kermisexploitant baalt van opstootje op kermis: 'Dit kost ons klauwen met geld'

DRONTEN • Do 24 oktober 2024 | 13:09 • Donderdag 24 oktober 2024 | 13:09

Kermisexploitant Bjorn de Beer baalt van een groep 'onruststokers' die woensdagavond op de kermis in Dronten ruziemaakte. Beveiligers van de kermis waren er al snel bij, maar omdat het onrustig was werd ook de politie gebeld. Na een korte ruzie zijn de vechtersbazen door de politie uit elkaar gehaald en naar huis gestuurd.

De exploitant is er inmiddels aan gewend, hij staat twee keer per jaar op het Meerpaalplein, maar maakt dit ook mee op de andere locaties waar hij staat. Vandaar dat hij noodgedwongen beveiligers heeft ingehuurd om bij eventuele conflicten snel in te grijpen.

"Dit kost ons klauwen met geld en de mensen die dit veroorzaken komen niet voor de kermis. Ze geven hier geen cent uit", zegt hij.

Naar huis
De ruzie ontstond rond 20:00 uur en was redelijk snel opgelost laat ook de politie weten. Vanwege de vervelende sfeer gingen wel veel mensen naar huis.

De Beer: "Als je hier met je gezin rondloopt dan wil je dit niet. Als er 4 of 5 politieauto's komen aanrijden dan ben je weg. En gelijk hebben ze." Na de ruzie was het erg rustig op de kermis en kwam er dus ook geen geld meer binnen.

Op verschillende plekken op de kermis hangen spandoeken met 'huisregels'. Daarop staat bijvoorbeeld dat afval in de afvalbakken hoort en dat het verboden is om alcohol en drugs te gebruiken.

De kermis is nog tot zondag op het Meerpaalplein. De Beer hoopt dat mensen die ruzie zoeken dat ergens anders doen. Zodat de mensen die voor de kermis komen, daar ook van kunnen genieten.

Lees ook: Noordoostpolder zet in op extra beveiliging na kermisrellen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel