Jonge broers collecteren voor goed doel om iets terug te kunnen doen na eigen ervaring

ZEEWOLDE • Do 24 oktober 2024 | 6:30 • Donderdag 24 oktober 2024 | 6:30

Als je in Zeewolde woont is de kans groot dat Daan en Milan deze week voor je deur staan. De jonge broers van 14 en 8 zijn beide ambassadeur van Stichting Opkikker.

Ieder gewapend met een collectebus trekken de broers door de wijk Parkkwartier in Zeewolde. "We gaan voor 1.000 euro", zegt Milan.

Ze halen geld op voor de Opkikkerdagen die de Almeerse stichting houdt voor families met een langdurig ziek gezinslid. Doel is dat alle gezinsleden zo een onvergetelijke dag beleven en hun zorgen even vergeten.

Hersenaandoening
De broers hebben een speciale band met Stichting Opkikker, want zij hebben vorig jaar zelf een Opkikkerdag gehad. Daan heeft een hersenaandoening en het gezin kreeg daarom een geheel verzorgde dag aangeboden bij een recreatiepark in Zeewolde. "We kregen een VR-bril op. En we hebben in coole auto's gezeten en in een helikopter", vertelt Daan enthousiast, terwijl Milan bevestigend ja knikt.

Na hun eigen Opkikkerdag, besloten Daan en Milan om ambassadeur van de stichting te worden. Zo willen ze iets terugdoen voor kinderen of ouders die in hetzelfde schuitje zitten als zij.

Iedere ambassadeur mag zelf bepalen hoe hij of zij dit invult. De één zamelt mobieltjes in, terwijl de ander een sponsorloop organiseert op school. Daan en Milan doen het door ouderwets te collecteren.

Los van beperking
Of ze hun einddoel van 1.000 euro bereiken moet aan het einde van de week blijken. Daan hoopt in ieder geval dat andere zieke kinderen en ouders net zoveel aan een Opkikkerdag hebben, als dat hij heeft gehad. "Door zo'n dag vergeet je de beperking die je hebt. Dan ben je één dag los van dat."

Stichting Opkikker organiseert sinds 1995 dagjes uit voor gezinnen met een ziek gezinslid. Door middel van tal aan activiteiten zorgt de stichting ervoor dat de ziekte even naar de achtergrond verdwijnt. Denk bijvoorbeeld aan een helikoptervlucht, rijden in een stoere auto of een rondrit in een koets, verkleed als prinses. Ieder jaar doen er ongeveer 2.000 nieuwe gezinnen mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel