Scooterbestuurder (18) overleden na botsing, 9-jarige jongen die achterop zat raakte gewond

LELYSTAD • Zo 20 oktober 2024 | 11:57 • Zondag 20 oktober 2024 | 11:57

Een 18-jarige bestuurder van een bezorgscooter uit Lelystad is overleden nadat hij zaterdagavond zwaargewond was geraakt bij een harde botsing met een auto. Een jongen van 9 jaar uit Lelystad die achterop de scooter zat, blijkt ook gewond te zijn geraakt. Dat laat de politie zondagochtend weten.

De politie heeft al met veel mensen gesproken, maar is op zoek naar meer getuigen van het heftige ongeval en wil ook weten of mensen camerabeelden hebben. Een politiewoordvoerder weet nog niet waarom de 18-jarige man het jongetje achterop de scooter had zitten.

Het is niet duidelijk of de bestuurder op het moment van het ongeval aan het werk was voor bezorgrestaurant Domino's. De Lelystedeling reed op een scooter met achterop de kenmerkende blauwe bezorgdoos van deze pizzaketen.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 uur op de Sont in de Lelystadse Waterwijk. De 18-jarige Lelystedeling botste tegen een auto die bestuurd werd door een 73-jarige plaatsgenoot. Die bleef ongedeerd. De scooterbestuurder overleed later in het ziekenhuis.

Stille getuige
De auto en de bezorgscooter raakten door het ongeluk beschadigd. De helm van de bezorger bleef als stille getuige achter op het wegdek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel