2 miljoen euro voor theatergezelschap Vis à Vis na wegvallen kunstmuseum

ALMERE • Za 19 oktober 2024 | 14:09 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 14:09

De gemeente Almere investeert 2 miljoen euro in theatergezelschap Vis à Vis in Almere Poort. Het geld was eigenlijk bedoeld voor de bouw van een kunstmuseum in de stad, maar door dat plan is vorig jaar een streep gezet.

Vis à Vis maakt komische openluchtvoorstellingen vanaf hun vaste locatie op het Almeerderstrand. Het gebied daaromheen wordt de komende tijd aangepakt om er een cultuur- en recreatiegebied van te maken. Het geld is bedoeld om het theatergezelschap in het nieuwe gebied in te passen.

"De nieuwe inrichting moet passen bij de uitstraling van de gebiedsinrichting en het landschap, en een impuls creëert voor het aantrekken van nieuwe culturele partijen in het gebied", schrijft het college van burgemeester en wethouders.

De locatie van het gezelschap in Almere Poort

Kunstmuseum M
Het plan voor een kunstmuseum stamt uit 2019. Het moest een museum worden met internationale allure, het Tate Modern in London zou volgens een toenmalig gedeputeerde wel geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Er werd zelfs alvast een naam voor bedacht: het museum zou M moeten gaan heten.

Lees ook: Provincie wil museum met internationale allure

Vorig jaar trokken de gemeente Almere en de provincie Flevoland de stekker uit het project. De bouw van het museum zou ruim 60 miljoen euro gaan kosten, met nog eens jaarlijks 6 miljoen euro om het museum draaiend te houden.

Daarvoor is voorlopig geen ruimte in de begroting, zei wethouder Kees Ahles toen. Er was 4,2 miljoen euro al opzijgezet voor het museum. 2 miljoen daarvan gaat dus naar Vis à Vis. De rest gaat terug in het Fonds Verstedelijking Almere, en kan wordt dus uitgegeven aan andere projecten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel