Koopjesjagers en antiekzoekers struinen over jaarlijkse Bazar

DRONTEN • Vr 18 oktober 2024 | 19:52 • Vrijdag 18 oktober 2024 | 19:52

Een stuk glaswerk uit 1910 wordt voorzichtig uit het papier gehaald. Een verzamelaar laat trots het fragiele kunstwerk zien dat hij op de kop heeft getikt. Een stukje verderop loopt een student. In z'n ene hand een prullenbak en in z'n andere hand een waterkoker. De jongen gaat op kamers in Groningen en hoopt op de bazar een deel van z'n inboedel te scoren.

Duizenden bezoekers worden de vrijdag en zaterdag verwacht in kerkcentrum de Ark in Dronten. Voor de 41e keer houdt de Protestantse gemeente een 'bazar'. Kleding, pannen, boormachines, schilderijen, glaswerk, strijkijzers en meer gaat over de toonbank.

Het is een succesformule, want ieder jaar is het druk. Dat ziet ook Guido De Leeuw van Bazar Dronten. Volgens hem is het een traditie geworden om het derde weekend van oktober naar de Bazar te gaan. "Je ziet aan alles dat het een begrip is in het dorp."

Goede doel
Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderhoud van de kerk en gaat naar twee goede doelen. Een deel van het bedrag gaat naar Stichting Help Colombia en naar Triade Dronten. Bazar Dronten hoopt zo'n 25.000 euro op te halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel