Sarah rent marathon om miskraam en stilgeboorte bespreekbaar te maken

ALMERE • Za 19 oktober 2024 | 11:19 • Zaterdag 19 oktober 2024 | 11:19

De Almeerse kickbokser Sarah Debaieb gaat op zondag 20 oktober een marathon rennen om geld in te zamelen voor voorlichting over miskramen en stilgeboortes. Dit doet de tweevoudig wereldkampioen kickboksen, omdat ze zelf ook een miskraam heeft gehad en er weinig over gepraat wordt.

In het voorjaar van 2024 heeft Sarah een miskraam gehad. Dit kwam onverwacht voor Sarah, omdat haar eerste bevalling goed is gegaan. "Ik was al dertien weken, het was best wel een klap als je op de tafel ligt bij de echo en je hoort dat het misgaat."

Sarah had er nog nooit iemand over horen praten en was verbaasd dat er zo weinig over gesproken wordt. "Ik was verbaasd hoeveel vrouwen dit hebben meegemaakt en ook vrouwen van dichtbij." Het helpt wel om erover te praten op sociale media, vertelt de Almeerse.

Hardlopen
De aanleiding van het rennen ligt bij de miskraam. Na de miskraam was Sarah aangekomen en wilde ze weer gaan bewegen. "Ik had nog niet de energie om met andere mensen te rennen, dus ging ik op zondagochtend vijf kilometer hardlopen." Op die manier hielp het om te verwerken wat er was gebeurd, legt Sarah uit.

De topsporter wilde een doel vaststellen aan de marathon. Ze gaat lopen voor steunpunt Nova. Op het shirt dat ze gaat dragen staan namen van kinderen die niet zijn geboren. De naam van haar eigen ongeboren kind staat er ook op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel