Lelystad bouwt 750 nieuwe woningen in Campusgebied Midden

LELYSTAD • Do 17 oktober 2024 | 19:39 • Donderdag 17 oktober 2024 | 19:39

De komende jaren worden 750 nieuwe koop- en huurwoningen gebouwd in het Campusgebied Midden. Daarvoor tekenden wethouder Piet van Dijk en ontwikkelaar Verwelius donderdag een overeenkomst. Campusgebied Midden is het gebied tussen de Gordiaandreef tot de Larserdreef.

Het woningbouwproject is onderdeel van het programma 'Hart van de Stad', waarmee Lelystad een aantrekkelijk en levendig stadscentrum wil creëren. Wethouder Dennis Grimbergen benadrukt dat de nieuwe woningen bijdragen aan het doel om Lelystad tegen 2040 te laten groeien naar 120.000 inwoners.

Het Campusgebied Midden moet een plek van wonen, onderwijs, sport en recreatie worden. Afgelopen jaren werden er al andere woningbouwprojecten opgeleverd, waaronder appartementen en bungalows. Ook middelbare school Porteum staat op de campus en de voormalige middelbare school De Rietlanden, maar die wordt gesloopt.

In eerdere plannen werd nog gesproken van 416 woningen. Dat aantal is bijgesteld naar 750. De gemeente had de bovengrens voor het gebied overigens op 1.000 woningen gezet.

Bekend in Lelystad
Voor het bouwproject hadden 45 partijen interesse. Uiteindelijk kregen vijf ontwikkelaars de kans om een schetsontwerp te maken, waarna de opdracht in augustus definitief werd gegund aan Verwelius.

Het bouwbedrijf Verwelius was al bekend in Lelystad met de ontwikkeling van De Notentuin in de wijk Warande. Het bedrijf hoopt met het project in het Campusgebied Midden "een impuls te geven aan de stad".

Binnenkort organiseert het bouwbedrijf een informatiebijeenkomst voor belangstellenden en omwonenden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel