Kat mishandeld: voorpootjes onder de lijm, 'Waarom doen mensen dit?'

LELYSTAD • Do 17 oktober 2024 | 6:45 • Donderdag 17 oktober 2024 | 6:45

Je kat zal maar terugkomen van de dagelijkse wandeling buiten, met een heleboel lijm om de voorpootjes. Dat overkwam Ingrid van Heest uit Lelystad maandagavond, toen ze van haar werk thuiskwam. "Dit is gewoon heel bizar. Je wordt gewoon heel boos. Waarom doen mensen dit?"

Kat Holly ligt maandag in de keuken. "Ik zag dat er iets met haar voorpoten is. Ze was een beetje in paniek en toen merkte ik dat het een soort van koker was, helemaal vastgeplakt met tape en enorm veel lijm."

Met spoed gaat Ingrid naar de dierenarts, die uitlegt dat de lijm onder narcose met vacht en al moet worden weggeschoren. Een dag lang is de arts bezig en dat levert een rekening op van 600 euro.

Aangifte
De dierenarts heeft zoiets nog nooit meegemaakt en heeft aangifte gedaan bij de politie. Ingrid gaat dat ook doen. "Ik hoop te bereiken dat mensen inzien dat er veel gekke mensen op de wereld rondlopen. En dat je echt alert moet zijn."

Ingrid houdt haar kat Holly voorlopig binnen om aan te sterken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel