Boeren kunnen nu ook geld aan provincie vragen voor oplossing vol stroomnet

FLEVOLAND • Wo 16 oktober 2024 | 18:00 • Woensdag 16 oktober 2024 | 18:00

Flevolandse boeren kunnen nu ook geld van de provincie krijgen om oplossingen voor het volle stroomnet te creëren. De provincie heeft besloten om de subsidieregeling aan te passen, omdat veel boerenbedrijven eerst net buiten de boot vielen.

Sinds 1 juli kunnen bedrijven en organisaties zich melden voor subsidie als zij een oplossing hebben om meer ruimte te creëren op het stroomnet. Deze zit namelijk vol, waardoor nieuwe aansluitingen soms niet of lastig te realiseren zijn.

De subsidie is er vooral voor bedrijven en organisaties die samen willen werken. Dat kan bijvoorbeeld door met elkaar af te spreken om op andere tijden te werken. Op die manier wordt het stroomverbruik over de hele dag verdeeld. Een andere optie is het delen van stroom, maar de provincie ontvangt ook graag nieuwe ideeën.

Boeren konden er eerst niet altijd gebruik van maken omdat ze een andere bedrijfsvorm hebben. Dat heeft de provincie nu opgelost. Ook zij kunnen nu tot 2029 een bijdrage aanvragen. Volgend jaar september kijkt de provincie of de regeling ook echt effect heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel