Meerdere afdelingen gemeente Almere slecht telefonisch bereikbaar

ALMERE • Wo 16 oktober 2024 | 9:37 • Woensdag 16 oktober 2024 | 9:37

Verschillende afdelingen binnen de gemeente Almere zijn telefonisch slecht bereikbaar. Vooral bij doorverbinden wordt de telefoon niet altijd opgenomen. Ook bellen de afdelingen niet terug binnen de gestelde norm van twee werkdagen. Dat staat in een rapportage over de dienstverlening van de gemeente Almere over het jaar 2023.

In het rapport staat verder dat de zoekfunctie van de website van de gemeente slecht is. "De klanttevredenheid over het bezoek aan onze website is erg laag met 42% tevreden klanten."

Ook zijn Almeerders niet blij met de afhandeling van meldingen die zich in de openbare ruimte afspelen. Dan gaat het bijvoorbeeld over iets wat kapot is, overlast veroorzaakt of voor een onveilige situatie zorgt.

Het college van burgemeester en wethouders vindt dat er wat moet gebeuren: "We zijn niet altijd duidelijk over wat en wanneer onze inwoners en ondernemers van ons mogen verwachten."

College belooft verbeteringen
Elk jaar biedt het college een rapportage aan de gemeenteraad aan over de gemeentelijke dienstverlening. Het doel is om de stand van zaken rondom de dienstverlening onder de loep te nemen en verbeteringen door te voeren wanneer dat nodig is.

Dat verschillende afdelingen de norm voor telefonische bereikbaarheid niet halen, is volgens B en W te verklaren doordat sommige medewerkers van de gemeente zoals toezichthouders en wijkwerkers ook buiten het stadhuis werken. "Tijdens een huisbezoek kun je niet altijd de telefoon aannemen", valt te lezen in de rapportage.

Burgemeester en wethouders zeggen maatregelen te treffen. Zo moet er iemand worden aangesteld die ervoor zorgt dat eventuele verbeteringen ook snel zichtbaar zijn. De betere dienstverlening mag de gemeente overigens geen extra geld kosten. Het werk zal gedaan moeten worden met de huidige mensen en middelen.

Donderdag praat de gemeenteraad over dit onderwerp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel