Winkelend publiek ervaart in Almere hoe het is om slechtziend te zijn, 'Gewoon eng'

ALMERE • Di 15 oktober 2024 | 17:27 • Dinsdag 15 oktober 2024 | 17:27

Het is dinsdag de Dag van de Witte Stok. Wereldwijd wordt aandacht gevraagd voor blinden en slechtzienden. In het centrum van Almere kunnen voorbijgangers zelf ervaren hoe het is om slechtziend te zijn en met een witte stok te moeten lopen.

Claudia van Pelt probeert het ook uit. Ze loopt met afgedekte ogen tussen pionnetjes en tikt met de stok op de grond. "Het is gewoon eng, je ziet niks van wat er om je heen gebeurt." Volgens haar heb je dit ook niet zomaar onder de knie. "Als je dat zo één keer doet dan voel je je echt heel broos en onzeker."

De actie is op touw gezet door de Oogvereniging in Almere. Naast het testparcours worden er ook flyers uitgedeeld met meer informatie over de actie.

Monica van Etten is slechtziend en is blij met het initiatief. Ze loopt met een witte stok en komt geregeld in situaties waarbij mensen niet weten wat ze moeten doen. Onlangs reden nog twee lesauto's voor haar langs terwijl ze wilde oversteken. "Toen dacht ik ja; dat is niet de bedoeling."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel