43 zwartrijders betrapt tijdens grootscheepse controle op Almere Centrum

ALMERE • Di 15 oktober 2024 | 6:07 • Dinsdag 15 oktober 2024 | 6:07

Bij een grootscheepse controle-actie op station Almere Centrum zijn maandag 43 treinreizigers gepakt die geen geldig vervoersbewijs hadden. De controle was een samenwerking tussen boa's van de NS, ProRail, Keolis, de politie en de gemeente Almere.

Tijdens de paar uur durende actie werden alle passagiers die de trein in wilden en uit een trein kwamen gecontroleerd. Daarnaast gingen boa's treinen in om daar controles uit te voeren bij passagiers die niet uitstapten in Almere Centrum.

Naast de 43 zwartrijders zijn ook nog drie treinreizigers op de bon geslingerd voor andere overtredingen. Er werd één aanhouding verricht. Deze persoon werkte niet niet mee aan de controle en werd agressief.

Geweld tegen personeel
De grootscheepse actie werd georganiseerd, omdat volgens de NS een verband bestaat tussen zwartrijden en geweld tegen personeel. Landelijk gezien is de afgelopen jaren een grote stijging te zien in het aantal geweldsincidenten waar NS-personeel mee te maken heeft.

Door vaker zichtbaar en intensief te controleren op vervoersbewijzen, wil de NS het gevoel van veiligheid van personeel en treinreizigers vergroten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel