Vervangen van verkeerslichten en straatverlichting veroorzaakt verkeershinder

FLEVOLAND • Ma 14 oktober 2024 | 20:18 • Maandag 14 oktober 2024 | 20:18

Het vervangen van verkeerslichten en straatlantaarns veroorzaakt de komende dagen verkeershinder op de provinciale wegen tussen Lelystad en Zeewolde.

Op de kruising Larserweg - Vogelweg is een aannemer al begonnen met het weghalen van de verkeerslichten. Ook alle kabels en kasten worden vervangen. Veel kabels liggen onder het asfalt. Om die te kunnen vervangen is het verkeer van naar de Vogelweg en de Zeebiesweg gestremd. Over twee weken moeten deze werkzaamheden zijn afgerond.

Duurzame verlichting
Een deel van de Gooiseweg krijgt vanaf dinsdag nieuwe straatverlichting. De lampen worden vervangen door ledlampen. Het gaat om straatlantaarns die in de buurt staan van de kruising met de Ganzenweg. Een deel van deze weg heeft al ledverlichting.

Om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen worden straatlantaarns zo veel mogelijk 's nachts vervangen. Aan de Gooiseweg gebeurt dat toch overdag. De weg heeft dubbele rijbanen waardoor er makkelijk één kan worden vrijgemaakt voor de werkzaamheden.

Daar komt volgens de provincie nog bij dat overdag werken goedkoper is en het kan sneller worden uitgevoerd. Het verduurzamen van de straatverlichting van de Gooiseweg duurt drie dagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel