Fractievoorzitter Almeerse Partij voor de Dieren stopt definitief

ALMERE • Ma 14 oktober 2024 | 15:03 • Maandag 14 oktober 2024 | 15:03

Marjolijn Veenstra legt definitief haar werkzaamheden neer als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Almere. Dat maakte Veenstra maandag bekend. Het gemeenteraadslid was al sinds april met ziekteverlof.

Marjolein Veenstra is in 2018 in de gemeenteraad gekomen en werd in 2022 fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Almere. "Er is simpelweg een tijd van komen en een tijd van gaan".

Veenstra kijkt met trots terug op wat haar partij de afgelopen jaren heeft bereikt. "Bomen worden minder gekapt, diervriendelijkheid staat meer voorop en ook zie je dat de stad overal meer is gaan bloeien, wat de biodiversiteit versterkt."

Animal Politics Foundation
Na een periode van ziekteverlof besefte Veenstra dat ze na 6,5 jaar toe was aan iets anders. Daarom begint ze binnenkort bij de internationale tak van de Partij voor de Dieren: de Animal Politics Foundation. "Hier kan ik mijn passie voor dierenwelzijn op een breder niveau toepassen."

Veenstra erkent dat de werkdruk in de politiek hoog is, maar dat dit voor haar niet de hoofdreden is om te vertrekken. Wel zegt zij dat haar gezin blij is met de overstap. "Politiek vraagt rare uren van je en met mijn nieuwe functie kan ik meer aandacht aan mijn gezin geven."

Kjell van Wijlandt volgt Veenstra op als fractievoorzitter van de Almeerse PvdD. Van Wijlandt vervulde die rol al sinds Veenstra in april met verlof ging. De lege plek in partij is destijds opgevuld door Martine Puhl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel