Regenboogkoor debuteert op Winter Pride: Mega, mega spannend!

ALMERE • Zo 13 oktober 2024 | 17:41 • Zondag 13 oktober 2024 | 17:41

Het Almeerse Regenboogkoor One Voice heeft zondag haar debuut gemaakt op de Winter Pride die in Kunstlinie van start ging. Het is een koor voor mensen die zich identificeren met de LHBTIQA+ gemeenschap.

Spannend is het vlak voor het eerste optreden. "Mega, mega spannend", zegt initiatiefnemer Ellen Veenker, die zelf ook meezingt en voorzitter is van de Stichting Col Canto. Het koor bestaat net een maand en heeft nog niet zo veel kunnen oefenen. "Dus het is hartstikke spannend." Echt zuiver klinkt het nog niet. Af en toe hoor je een valse noot, maar dat mag de pret niet drukken.

Het Regenboogkoor wil "een veilig plek zijn voor mensen die het nog een beetje eng vingen om uit te komen voor hun identiteit," vertelt Veenker. Koorlid Robin London voelt er zich helemaal thuis. "Ik was eerst een beetje zenuwachtig. Maar toen ik zag dat er mensen van verschillende leeftijdsgroepen aan meedoen, voelde ik me gelijk helemaal erbij." Spannend vindt London het om mee te doen aan het eerste optreden. "Ik heb ook een kleine solo in het lied 'One Voice' van Barry Manilow...". London lacht er verlegen bij.

Dirigent Harrie Herfst vindt dit regenboogkoor bijzonder. "Vooral omdat we het binnen vijf weken in elkaar hebben gezet." Hij ziet al progressie. "Je zag sommigen heel klein binnenkomen, maar toen ze aan het zingen waren stonden daar echt zangers!"

Het koor heeft een gevarieerd repertoire. Van het feestelijke 'Freedom' van George Michael tot het rustige lied 'The Rose' van Bette Midler. Maar ook het lijflied 'One Voice' van Barry Manilow en 'The Rainbow Connection' uit The Muppets zingen ze graag.

Op 5 september had het Regenboogkoor haar eerste repetitie. Sinds toen is er veel gebeurd. Ze hebben financiering van het Fonds van Cultuurparticipatie, dirigent Herfst is aangetrokken en ze kregen al veel nieuwe leden. "Al gelijk 15 in het begin," vertelt Veenker enthousiast. "Dat was al een mijlpaal en nu hebben we 21 koorleden. Of dat er te veel zijn? Nee! We willen nog wel verdriedubbelen. Lekker groot worden." Veeker voegt daar nog subtiel aan toe: "En we hopen dat we onze kwaliteiten enorm kunnen gaan verbeteren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel