Zeeuwse rapmuziek en een bananenact: inzendingen Regio Songfestival stellen zich voor

FLEVOLAND • Vr 11 oktober 2024 | 17:41 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 17:41

Alle dertien inzendingen voor het Regio Songfestival zijn bekend. Vrijdag presenteerden ze zich in Hilversum aan de regionale media. De artiesten vormen een mix van pop, alternatieve rock, party-hits en rap.

Echt strijdlustig zijn de dertien finalisten voor het Regio Songfestival nog niet: ze zien elkaar vooral nog als bondgenoten, en zijn onder de indruk van elkaars talent.

"Ik voel de energie nóg meer, nu ik ze allemaal in het echt heb gezien" zegt rapper Cycz, de inzending van Omroep Zeeland. En ook onze eigen Sannne-Maaike voelt nog geen hevige strijd: "Ik zie ze eerder als collega's dan als concurrenten."

Bananennummer
Toch nemen ze het straks in Limburg tegen elkaar op. De Almeerse Sanne-Maaike is straks als elfde aan de beurt, en zingt dan haar nummer 'Wil ik anders'. Haar grootste concurrenten? "Ik denk de partynummers."

Bijvoorbeeld het vrolijke nummer 'banaan' van Braidy, de inzending van Rijnmond. 'Muts op, jas aan, gaan met die banaan', klinkt het. Er hoort ook een aanstekelijk dansje bij.

"Mensen staan gewoon in de rij voor mij, ik vind dat heel gek"

— Braidy, Inzending Rijnmond

Eigenlijk is Braidy koerier, maar hij maakte al langer muziek met een vriend. "Zullen we dit eens een keer met een serieuze aanpak doen", zeiden ze een half jaar geleden tegen elkaar. Vandaag staan de regionale media letterlijk in de rij om hem te kunnen interviewen. "Mensen staan gewoon in de rij voor mij, ik vind dat heel gek". Hij glundert als hij het zegt.

Ook Thijs Swinkels, de kandidaat van RTV Utrecht, geniet van de aandacht vandaag. Hij zocht als kind al het grote podium op, namelijk bij The Voice Kids. "Dat was mijn eerste optreden. Niemand wist dat ik kon zingen, ikzelf eigenlijk ook niet". Toch vindt hij het Regio Songfestival spannender, mede omdat hij als eerste act aan de beurt is.

Thijs Swinkels, Sanne-Maaike en Cycz

Groningse band stoot lid af
Onder de andere acts zijn Fegebart (een Friese alternatieve rockband), Emma Luca (die wordt voorgesteld als de Gelderlandse Dua Lipa) en Trap Aan!, een Groningse band die hun vijfde lid moest afstoten omdat er maar vier mensen tegelijkertijd op het Songfestivalpodium mogen staan.

Elke omroep mocht zelf bepalen hoe de kandidaten werden geselecteerd. Sommige stelden een eigen jury in, anderen lieten hun kijkers stemmen. In het Theater Vrijthof in Maastricht zullen de kandidaten strijden om de winst.

De finale van het Regio Songfestival wordt zaterdagavond 9 november vanaf 20:30 uur live uitgezonden op Omroep Flevoland en op NPO 1 Extra.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel