Almere komt dit jaar met voorstel voor langverwacht buitenzwembad

ALMERE • Vr 11 oktober 2024 | 16:18 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 16:18

De gemeente Almere komt nog dit jaar met voorstellen over een nieuw buitenzwembad in de stad. Dat staat beschreven in de gepresenteerde begroting. Het college lijkt te kijken naar de locatie naast het bestaande zwembad in Almere Stad.

Daarmee lijkt de gemeente een langdurige impasse te willen doorbreken; de politiek is al jaren aan het zoeken naar een geschikte locatie voor het gewenste zwembad. Almeerders zelf vragen al sinds 2009 om een buitenzwembad in de stad maar na meerdere onderzoeken blijft de politiek onderling soebatten.

Hoofdpijndossier in de maak
Zo lijkt het plan steeds meer een hoofdpijndossier te worden. Dat werd extra duidelijk in mei 2023, toen de gemeenteraad moest kiezen tussen twee locaties: een 25 meter bad naast het binnenzwembad in Almere Stad of een 50 meter bad in het Spanningsveldbos. Al snel bleek dat beide locaties tot onrust onder omwonenden leidden.

Na uren durende gesprekken en lange vergaderingen is de keuze opnieuw doorgeschoven en moest er extra onderzoek komen. Maar nu, meer dan een jaar later, wachten Almeerders nog steeds op de uitkomsten. Een collegecrisis en een financiële crisis gooiden roet in het eten.

In de ijskast
Begin 2024 belandt het hoofdpijndossier, samen met plannen over de lokale cultuursector, woningbouw en de dienstverlening van de gemeente, zelfs in de ijskast. Tot nu, blijkt uit de donderdag gepresenteerde meerjarenbegroting van de stad. In de stukken reserveert de gemeente vanaf volgend jaar zo'n 6 ton om het buitenzwembad te realiseren.

Zo moet het zwembad eruit komen te zien

Met het nieuwe onderzoek lijkt de gemeente dus ook keuzes te maken over de mogelijke locaties voor het buitenzwembad. Toch zullen buitenzwemmers nog even geduldig moeten wachten op hun eerste baantjes in eigen stad: de gemeente verwacht het zwembad niet vóór 2028 af te hebben.

Licht aan het eind van de tunnel
Het college hoopt de onderzoeksresultaten én de bijbehorende voorstellen eind dit jaar naar de gemeenteraad te sturen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel