Niet meer schaatsen op het Schipperplein in Almere door bezuiniging

ALMERE • Vr 11 oktober 2024 | 10:24 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 10:24

De schaatsbaan op het Schipperplein in Almere Stad gaat dicht. Door bezuinigingen is het volgens de gemeente niet meer mogelijk om in de winter op deze baan te schaatsen. Dat blijkt uit de programmabegroting die op donderdag aan de raad is aangeboden.

Het totale budget voor de ijsbaan bedraagt 83.000 euro. Door in de winter geen ijs meer te maken, verwacht de gemeente zo’n 50.000 euro te kunnen besparen. Het overige budget is nodig om de waterbaan en de machinekamer in stand te houden.

De gemeente laat het water in de waterbaan staan en zorgt ervoor dat het geheel schoon blijft. Dit wordt gedaan om vervuiling van de waterbaan en verstoppingen van de afvoerkanalen te voorkomen. Hierdoor is de kans op beschadiging van de baan kleiner.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel