Vanessa heeft misschien wel het engste huis van Lelystad

LELYSTAD • Vr 11 oktober 2024 | 7:33 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 7:33

"Een uit de hand gelopen hobby." Zo omschrijft Vanessa Bergens uit de Lelystadse Waterwijk de griezelige figuren in haar voortuin. Die staat geheel in het teken van Halloween.

Een piratenskelet dat een schatkist bewaakt, een bewegend pompoenenhoofd en een pratende clown van 2,5 meter lang. Voor Vanessa en haar gezin kan het niet gek genoeg. Om alle elektronica te beschermen tegen het weer, heeft haar man een afdakje gebouwd.

Bovenop de brievenbus
"Ik krijg geen brieven meer", zegt Vanessa lachend, wijzend naar een brullende pompoenenman die bovenop haar brievenbus zit. Het lijkt haast onmogelijk om langs haar huis te lopen, zonder minstens drie pratende poppen te activeren. "Ik zet het 's middags allemaal aan, en na 21.00 uur uur weer uit. Om de buurt een beetje te sparen."

Al sinds de zomer is Vanessa bezig om alle attributen te verzamelen. "De boom heb ik zelf gemaakt, van peurschuim. En verder is het een beetje Marktplaats in de gaten houden. Dan rij ik wel eens door Nederland om een paar bewegende poppen op te halen." 

Tot en met Sint-Maarten blijven de versieringen staan. Maar wat er daarna mee gaat gebeuren, dat weet Vanessa nog niet. "Dat is een beetje een probleem. Die boom is bijvoorbeeld wel heel groot. Misschien gaan we het weer verkopen, of anders een opslag huren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel