Bomen veroorzaken schade aan straten en huizen in Almeerse Filmwijk

ALMERE • Do 10 oktober 2024 | 12:54 • Donderdag 10 oktober 2024 | 12:54

In Almere zorgen hemelbomen voor steeds meer problemen, vooral in de Filmwijk. Deze boomsoort, die bekendstaat om zijn sterke wortels, veroorzaakt schade aan de bestrating en zelfs aan huizen. Dat meldt de gemeente.

De wortels van de bomen duwen niet alleen de straten omhoog, maar dringen ook door tot in de kruipruimtes. In sommige gevallen groeien de wortels zelfs door de muur van een huis naar buiten.

Invasieve exoot
De hemelboom is een invasieve exoot, wat betekent dat hij voor veel overlast zorgt. De Europese Unie heeft deze boomsoort inmiddels op de lijst van invasieve soorten gezet. De boom moet daarom actief worden opgespoord en verwijderd om verdere schade te voorkomen.

De gemeente Almere wil actie ondernemen om verdere verspreiding van de bomen tegen te gaan en hoge kosten in de toekomst te vermijden. Voor de aanpak in de Filmwijk is er volgend jaar een half miljoen nodig.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel