Minister Madlener hoopt dat Lelystad Airport in 2025 open kan

LELYSTAD • Wo 9 oktober 2024 | 21:00 • Woensdag 9 oktober 2024 | 21:00

Minister van Infrastructuur Barry Madlener hoopt dat Lelystad Airport volgend jaar open kan voor vakantievluchten. Dat zegt hij in het televisieprogramma Nieuwsuur. Volgens de minister is het zonde van alle investeringen als het vliegveld uiteindelijk niet opent.

Eerder werd al duidelijk dat het kabinet volgend jaar een besluit neemt over de luchthaven. Het standpunt van de minister was alleen nog niet bekend. Madlener zegt dat er veel voorstanders zijn van het vliegveld en ook "wat tegenstanders".

Volgens Nieuwsuur zijn de coalitiepartijen verdeeld over de vraag of het vliegveld open kan. PVV en VVD zijn voor, terwijl NSC en BBB juist tegenstander zijn. In de Tweede Kamer werd in januari een motie aangenomen tegen de opening vanaf Lelystad voor vakantievluchten. Voor die motie stemden NSC en BBB.

BBB laat aan het televisieprogramma weten dat het standpunt van de partij kan veranderen als er nieuwe inzichten komen. NSC zegt dat de meerwaarde van openen niet opweegt tegen de overlast voor omwonenden. De Flevolandse BBB-gedeputeerde Jan Klopman hoopt dat zijn partij in Den Haag voor de opening zal zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel