Zorgmedewerkers rennen gillend en lachend door oud pand: 'Het is een mooi afscheid'

URK • Wo 9 oktober 2024 | 15:31 • Woensdag 9 oktober 2024 | 15:31

Jarenlang woonden er ouderen die er zorg kregen, maar dinsdagavond was er een ander geluid te horen in het leegstaande pand van 't Kompas op Urk. Daar werd namelijk door zorgmedewerkers gelasergamed. Lachend en gillend namen ze zo afscheid van het gebouw.

De voormalige bewoners van het gebouw wonen al een tijdje in het nieuwe pand in de Zeeheldenwijk. Het oude pand aan de Ankerplaats 2 staat sindsdien leeg en wordt vanaf half oktober gesloopt. Er komen veertig zorgwoningen van Talma Urk.

"Je hebt hier heel veel herinneringen, samen met collega's en families," vertelt één van de medewerkers die komt lasergamen. "Dit is de laatste keer dat je hier loopt, dat geeft toch wel een dubbel gevoel. Maar het is een mooi afscheid."

Strategie
Of ze ook een speciale ruimte heeft waar ze zich tijdens het spel gaat verstoppen, wil ze niet zeggen want al haar collega's staan er naast. Maar er zijn in ieder geval genoeg wc's, doucheruimtes en slaapkamers om uit te kiezen. Andere collega's hebben maar één strategie: "Gewoon rammen."

Van door het gebouw lopen blijkt niet veel te komen, zodra de schietschijven zijn omgehangen en de geweren het doen, rent iedereen de gangen door. Door het donker, want alleen op sommige plekken staat een lichtje.

Als alle levens op zijn komt de groep die heeft gewonnen juichend aangelopen. Ook directeur Wilfred Muller heeft een potje meegedaan. "Het was best wel spannend want er dwarrelen heel veel mensen om je heen in het half donker. Maar ik was zo af."

Eindelijk
Voor hem is de sloop van het gebouw een fijn moment. "We hadden al jaren op het oog om dit gebouw te slopen. Maar het duurde even voor de nieuwbouw klaar was. Nu kunnen we eindelijk hier veertig zorgwoningen gaan bouwen." Muller verwacht dat het pand voor de kerst weg zal zijn.

De zorgmedewerkers kijken nog één keer om voor ze voor de laatste keer door de deur stappen.

Het was een fijn gebouw maar echt missen gaan ze het niet. "Hier sliepen twee bewoners op één kamer en ze moesten het toilet delen. Op de nieuwe plek is er veel meer ruimte voor ze en ook om zich even terug te trekken. En er komt iets moois voor terug."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel