Uitslaande brand in Zeewolde veroorzaakt grote schade aan huis en elektrische auto

ZEEWOLDE • Wo 9 oktober 2024 | 10:32 • Woensdag 9 oktober 2024 | 10:32

Een felle uitslaande brand heeft veel schade toegebracht aan een woning aan de Konijnenberg in Zeewolde. Volgens de brandweer brak de brand dinsdagavond uit in de garage en sloegen de vlammen over naar de naastgelegen woning. Er raakte niemand gewond.

De brand werd iets voor middernacht gemeld en de brandweer stuurde meerdere ploegen naar de twee-onder-een-kapwoning. Al snel bleek het om een heftige brand te gaan en is er opgeschaald naar 'grote brand'.

De rook was in de wijde omtrek te zien. Door het snelle ingrijpen van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar andere woningen.

Explosiegevaar
Wel sloeg het vuur over naar een auto die voor de woning stond. Omdat het ging om een elektrische auto, is het voertuig uit voorzorg in een bak met water gezet. Dit om te voorkomen dat de accu van de auto zou exploderen.

De bewoners waren thuis om het moment dat de brand ontstond, maar konden op tijd wegkomen.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is het onduidelijk of de bewoners op korte termijn kunnen terugkeren naar hun huis vanwege de schade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel