Drie boerenschuren bij Ens uitgebrand

ENS • Di 8 oktober 2024 | 22:15 • Dinsdag 8 oktober 2024 | 22:15

Drie boerenschuren in het buitengebied van Ens zijn in de nacht van dinsdag op woensdag uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar twee naastgelegen schuren. Drie woningen die daar vlakbij staan, werden ontruimd.

Doordat er rook over deze huizen aan de Zwijnsweg trok, besloot de brandweer om de buurtbewoners te evacueren. Ze werden opgevangen op een boerderij in de buurt. Niemand raakte bij de brand gewond en de oorzaak is nog niet bekend.

Veel vuur
De brand brak uit rond 21.00 uur. Vrij snel sloegen de vlammen metershoog uit het dak. Volgens de brandweer lagen de schuren vol met aardappelen en houten kisten.

Rond twee uur 's nachts had de brandweer het vuur onder controle. De bewoners die hun huizen uit moesten, konden vanaf dat moment weer terug. De brandweer was nog wel een paar uur bezig met nablussen.

Uitdaging
Om voldoende bluswater te hebben werden meerdere grootwatertransporten opgeroepen uit omliggende regio's. 

"In het buitengebied is waterwinning een uitdaging", zegt Marlies Emmelot van de brandweer. Met een zogenoemd grootwatertransport kan de brandweer grote hoeveelheden bluswater over grote afstanden transporteren.

Geschrokken
De volgende dag is de schade aan de schuren goed te zien. Een buurtbewoonster zegt erg geschrokken te zijn: "Het is een donderend geweld wat je ziet en al die sirenes die op je afkomen. Daar word je koud van." 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel