Na Dronten heeft ook Biddinghuizen een speelgoedbank, en daar blijft het niet bij

BIDDINGHUIZEN • Wo 9 oktober 2024 | 11:00 • Woensdag 9 oktober 2024 | 11:00

Naast Dronten kunnen nu ook kinderen in Biddinghuizen terecht bij de Speelgoedbank. In een pand aan de Akkerhof kunnen kinderen uit arme gezinnen elke tweede dinsdag van de maand terecht bij voorzitter Esther Boers en haar vrijwilligers.

Er wordt gratis speelgoed uitgedeeld. Dat is bedoeld voor jongens en meisjes van wie de ouders een krappe portemonnee hebben. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die al gebruik maken van de voedselbank, zegt Boers.

Uitbreiding
De hoofdvestiging van de Speelgoedbank Dronten is gevestigd op industrieterrein De Noord. Boers heeft gemerkt dat mensen uit omliggende dorpen niet altijd de mogelijkheid hebben om naar Dronten te reizen.

"Ik wil die kinderen ook de kans geven om te komen", zegt Boers. Naast de locatie in Biddinghuizen wordt volgende week ook een vestiging in Swifterbant geopend.

Het speelgoed in de vestiging in Biddinghuizen is bedoeld voor kinderen tot dertien jaar oud. Eén keer per maand mogen ze daar iets uitkiezen.

Rond Sinterklaas en wanneer ze jarig zijn krijgen ze een extra cadeautje. Volgens Boers zijn er zeker 45 kinderen in Biddinghuizen die gebruik mogen maken van de speelgoedbank. "Wij hopen ze te zien."

De locatie in Swifterbant gaat op 17 oktober open en is elke derde donderdag van de maand open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel