Politiehelikopter maakt noodlanding op akker na brandlucht

RUTTEN • Di 8 oktober 2024 | 10:07 • Dinsdag 8 oktober 2024 | 10:07

Een politiehelikopter heeft in de nacht van maandag op dinsdag een noodlanding gemaakt op een akker aan de Veneweg in Rutten. Tijdens een nachtelijke surveillancevlucht waren er lichtflitsen in het bedieningspaneel van de helikopter te zien. Daarbij kwam rook vrij en rook de bemanning een brandlucht. Toen is direct een noodlanding ingezet rond 01.30 uur.

Voor de hulpdiensten was het even zoeken naar de juiste locatie in het donker omdat de helikopter aan de Wrakkenweg zou staan. Uiteindelijk bleek het toestel een paar kilometer verderop te staan op een akker aan de Veneweg.

Bij aankomst bleek er weinig aan de hand te zijn, want er was geen rook of brand te zien. Uiteindelijk bleek dat gesprongen zekeringen de oorzaak was. Na een nacontrole is de brandweer huiswaarts gekeerd.

"Heel af en toe heb je meldingen waar je een groot vraagteken bij hebt en echt niet weet wat je nu kan verwachten, zo ook afgelopen nacht!", schrijft brandweer Rutten op Facebook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel