Vrachtwagenoptocht voor verstandelijk beperkten: 'Heb er zin in!'

LELYSTAD • Za 5 oktober 2024 | 16:26 • Zaterdag 5 oktober 2024 | 16:26

Veertig vrachtwagens vulden zaterdag de straten rondom buurtcentrum De Joon in Lelystad. Voor de 19de keer werd de Truckrun georganiseerd, waarbij lichamelijk of verstandelijk beperkte mensen met truckers een rondje kunnen maken.

Organisator Quiryn Valkenet is blij dat ze het dit jaar weer hebben kunnen organiseren. Want er gebeurde vorig jaar een ongeluk tijdens een truck-run. Een begeleider stootte haar hoofd toen een trucker hard remde. De vrouw diende een schadeclaim in. Daarop werden vrijwel alle truckruns geannuleerd.

"Maar ik heb mij er helemaal in verdiept, de schouders eronder gezet, en ik had zoiets: we gaan dit doen", vertelt organisator Valkenet. "En het is gelukt. We zijn de eersten die dit hebben kunnen doorbreken." Voor de meerijders zijn speciale verzekeringen afgesloten en de gemeente Lelystad keurde de vergunning voor het evenement goed.

Het was voor Valkenet niet moeilijk om de truckers weer bij het evenement te betrekken. "Ze namen zelf contact met mij op toen ze het hoorden." De truckers vertellen blij te zijn dat het weer georganiseerd kon worden. "Het is mooi dat je je zo'n dag kan geven", zegt er een. "Dit gaat in je hart zitten", zegt een ander.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel