'Heks' Brianne: ook op dierendag mag dit asielkonijn met niemand mee naar huis

ALMERE • Vr 4 oktober 2024 | 7:15 • Vrijdag 4 oktober 2024 | 7:15

Het is dierendag. En dat betekent vandaag nét even iets meer aandacht voor je hond, kat, cavia of konijn. 4 oktober is ook die dag waarop de asielen zich graag in de kijker spelen. Want die hebben allemaal dieren die een nieuw liefdevol thuis nodig hebben.

Dat geldt ook voor de ongeveer 130 dieren in het asiel van Almere. Ze zijn allemaal te adopteren. Behalve eentje: konijn Brianne. Deze dame woont al twee jaar in het asiel. En daarmee is ze de langst wonende van alle beesten in het asiel.

'Heks naar andere konijnen'
Is er dan niemand die Brianne wil meenemen? Nou, dat valt wel mee, zegt verzorgende Susan Koppies van het asiel. "Brianne is heel lief naar mensen. Maar ze is een heks naar andere konijnen."

Dat maakt plaatsing lastig, want konijnen hebben een maatje nodig. En konijn Brianne is kieskeurig met wie ze omgaat. "Ze had hier een vriendje", zegt Koppies, "een heel groot, wit konijn." Daarmee was Brianne dikke vriendjes, maar dat konijn is doodgegaan. En Brianne heeft elke andere potentiële levenspartner daarna resoluut afgewezen. "Er zijn hier diverse koppelingen geweest. En die heren zijn er niet zonder schade van afgekomen", zegt Koppies

Nog geen match
Dat Brianne het dier is geworden dat inmiddels als langste in het asiel woont, is dus eigenlijk een klein beetje haar eigen schuld. Brianne is nu naast de ram Sable gezet. Ze kunnen door de spijltjes tussen de verblijven aan elkaar ruiken.

Maar de eerste signalen zijn niet bijzonder hoopgevend. "Sable is heel zachtaardig. En wil graag even komen snuffelen", zegt Koppies. "Maar daar is Brianne duidelijk niet van gediend." Elke keer als Sable een toenaderingspoging doet, probeert Brianne in de snuit van het mannetje te bijten. "Wie weet, misschien komt het ooit nog goed."

Brianne wordt daarom aan niemand meegegeven. Er moet in het asiel zelf een match worden gevonden. En pas dan kan Brianne mét haar nieuwe partner samen worden geplaatst. "Een medewerker heeft al haar tuin daarvoor ingericht. We moeten alleen nog een geschikte partner vinden voor haar."

Andere maatjes
Kunnen mensen dan niet bij Dierenasiel Almere terecht voor een lief konijn? "Natuurlijk wel", zegt Koppies. "We hebben er 34 op dit moment. Dus als mensen een maatje zoeken voor hun konijn, dan moeten ze vooral even bellen."

Op de bonnefooi bij het asiel op bezoek gaan, vindt Koppies niet zo'n goed idee. "Alle dieren staan op onze website met daarbij hun verhaal". Geïnteresseerden kunnen dan via de site of telefonisch een afspraak maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel