Zangeres Edsilia Rombley realiseert droom in Lelystad: muzikale speelplaats voor kinderen

LELYSTAD • Wo 2 oktober 2024 | 18:09 • Woensdag 2 oktober 2024 | 18:09

Een speelplaats waar kinderen gratis muzieklessen kunnen volgen. Dat is de gedachte achter het muziekproject De MuziekSpeelplaats. En dat landelijk project ging woensdagmiddag van start in Wijkcentrum Zuiderzee in Lelystad.

De MuziekSpeeplaats is een initiatief van zangeres Edsilia Rombley en haar man Tjeerd Oosterhuis. Hun droom is dat in elke buurt een laagdrempelige en veilige plek komt waar kinderen muziek kunnen maken. "Ik merk dat muziek heel veel doet met kinderen", zegt Rombley. "Sommige kinderen hebben misschien een ontzettend talent wat er niet uit komt omdat er thuis geen stimulans is. Hier is een plek waar het naar buiten kan komen."

'Had dit als kind gewenst'
Rombley groeide zelf op in Lelystad. In die tijd had haar moeder niet zoveel te besteden. "Dus kregen we geen muziekles," vertelt Rombley. "Dat was toch net te duur. Ik had wel gewenst dat ik toen na school ook naar de MuziekSpeelplaats kon gaan."

De MuziekSpeelplaats is voor kinderen van zeven tot dertien jaar. Ze kunnen er twee keer per week op woensdag- en dinsdagmiddag naartoe. Aanmelden hoeft niet en het kost dus niets. Merredith van der Pool is locatiemanager van het project. "Kinderen kunnen hier van alles doen: zingen, gitaar leren spelen en knutselen."

Het project is mogelijk dankzij subsidies en giften. De gemeente Lelystad ondersteunt de muziekplaats ook. Wethouder Sjaak Kruis noemt het een fantastisch initiatief. "Edsilia en Tjeerd kwamen een anderhalf jaar geleden bij mij met deze gedachte en daar vond ik gelijk van dat we dat zouden moeten proberen te realiseren."

Ook in Rotterdam en Den Haag worden dit jaar MuziekSpeelplaatsen geopend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel