Drie mannen krijgen prijs voor hun werk met jongeren in Almere

ALMERE • Di 1 oktober 2024 | 23:00 • Dinsdag 1 oktober 2024 | 23:00

Niet één, maar drie jongerenwerkers uit Almere zijn uitgeroepen tot de beste in hun vak. De prijs werd dinsdagavond uitgereikt in Casa Casla in Almere. Volgens de jury was het niet mogelijk om één winnaar te kiezen, want alle drie blinken uit op verschillende disciplines. Dat betekent dat nu Brahim Bartoutouh, Ryo Ballantine en Romeo Lobo zich jongerenwerker van het jaar in hun stad kunnen noemen.

Bartoutouh werd genomineerd omdat hij goed is in het winnen van vertrouwen van de jongeren. Daarnaast organiseert hij veel voor jongeren, van etentjes tot voetbaltoernooitjes. "Als ik kijk naar mezelf van tien jaar geleden, had ik niet durven dromen dat ik hier nu zou staan", zegt Bartoutouh met de beker en het certificaat in zijn hand.

"Ik was omringd door veel negatieve invloed. Familie, vrienden noem het maar op." Hij vertelt dat een voetbaltrainer hem op het goede pad heeft weten te houden. De oud-trainer was ook bij de uitreiking aanwezig.

Jongeren uit criminaliteit houden
Ryo Ballantine zet zijn eerdere ervaringen in de gevangeniswereld in om nu jongeren te begeleiden die dreigen af te glijden in de criminaliteit. Hij is blij met de erkenning die hij krijgt en vertelt vol trots dat hij onlangs is aangemeld bij de PGA-pilot.

"Dat is een pilot waar de jongeren worden aangemeld vanuit de politie. En dan ondersteun ik de jongeren en het gezin. Om te voorkomen dat ze weer in de criminaliteit terechtkomen."

Romeo is altijd blij
Romeo Lobo is onder meer genomineerd, omdat hij jongeren zelfvertrouwen geeft en hen leert verantwoordelijkheid te nemen. "Ik ben altijd blij", zegt hij met een grote lach.

Ook Lobo ziet de prijs niet als een persoonlijke waardering. "Ik zeg altijd: 'It takes a whole village to raise one child.' En dit doe je met z'n allen. Dit is niet één persoon die dat doet. Het is een heel team."

Waardering
De verkiezing werd georganiseerd door de politieke partij DENK uit Almere. Het is de eerste keer dat de verkiezing werd gehouden. DENK vindt dat de Almeerse jongerenwerkers meer waardering verdienen.

Naast het bekendmaken van de winnaar, was er ook ruimte voor sprekers die vertelden over het belang van het jongerenwerk. Onder anderen Ben Nassir Bouayad, sectorhoofd van de politie in Flevoland, sprak over de samenwerking tussen het jongerenwerk en de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel