Automobilist ramt glazen pui van rioolgemaal in Lelystad

LELYSTAD • Di 1 oktober 2024 | 16:02 • Dinsdag 1 oktober 2024 | 16:02

Een automobilist is dinsdagochtend lichtgewond geraakt bij een botsing tegen een rioolgemaal van Waterschap Zuiderzeeland. Dat gebeurde rond 11.50 uur aan de Noorderwagenstraat in Lelystad. De aanrijding zorgde voor flinke schade aan de auto en aan de pui van het gebouw.

De bestuurder reed vanaf een parkeerplaats door een stuk struikgewas, vervolgens over de weg en ramde toen de gevel van het rioolgemaal. Volgens de politie was daarbij geen opzet in het spel. Er wordt uitgegaan van een ongeluk.

Op de weg zijn geen andere auto's geraakt. De automobilist is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Werking rioolgemaal niet in geding
Volgens het waterschap is het gebleven bij schade aan de glazen panelen. Het rioolgemaal kon na de aanrijding gewoon blijven werken. Met zo'n gemaal wordt het afvalwater van de naastgelegen woonwijk naar de waterzuivering gepompt.

De pompen zitten onder de grond. Een woordvoerder van het waterschap kan zich niet herinneren dat er ooit eerder zo'n aanrijding is geweest.

"We hopen dat het goed gaat met de bestuurder van de auto", zegt de woordvoerder. "Het was natuurlijk een nare aanrijding. En hoewel de schade aan het gebouw vermoedelijk niet ophoudt bij duizend euro, gaat onze aandacht als eerste uit naar de bestuurder."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel