Kinderen mogen gratis met de bus deze hele maand

FLEVOLAND • Di 1 oktober 2024 | 14:58 • Dinsdag 1 oktober 2024 | 14:58

In oktober reizen kinderen tussen de 4 en de 12 jaar gratis met alle bussen van vervoerder RRReis. Voor elke betalende volwassene mogen drie kinderen mee. Ook Gelderland en Overijssel doen mee aan de actie.

Dit initiatief is bedoeld om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren, laat een woordvoerder van EBS weten, waar RRReis onder valt. "Een keer met de bus is al een ervaring op zich voor kinderen die dat niet gewend zijn. Dat combineren met een dagje weg in bijvoorbeeld de herfstvakantie is helemaal leuk."

Ook regionale treinen die niet van de NS zijn in Flevoland, Gelderland en Overijssel vallen onder de actie. De bussen van het stadsvervoer van Almere vallen onder een andere maatschappij en doen daarom niet mee.

Wie gebruik wil maken van gratis openbaar vervoer in oktober moet wel een speciaal e-ticket bestellen via de website van de vervoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel