Groen licht voor nieuwbouwplannen, speelveld moet wijken

EMMELOORD • Di 1 oktober 2024 | 6:15 • Dinsdag 1 oktober 2024 | 6:15

Ondanks protest van buurtbewoners moet het speelveldje bij de Rietstraat en Zeebiesstraat in Emmeloord toch grotendeels wijken voor nieuwbouw. De gemeenteraad van Noordoostpolder stemde maandagavond in met het wijzigen van de bestemmingsplannen die nieuwbouw mogelijk maken.

Suzan van Eerdt zamelde eerder ruim 1000 handtekeningen in van buurtbewoners tegen het verdwijnen van het speelveldje. Ze was maandagavond dan ook teleurgesteld.

"Ik ben heel boos en verdrietig. Ongeveer een derde blijft over van het speelveldje. Een heel basketbalveld gaat weg waar in de zomer heel veel jongeren gebruik van maken."

Strijd gaat door
Van Eerdt geeft de strijd nog niet op. "Er komt een bestemmingsplanwijziging en daar zullen we uiteraard weer op reageren en protesteren. Wij zijn hier nog niet klaar mee, we zijn als buurt echt geraakt."

Woningcorporatie Mercatus wil de sociale woningen in de Rietstraat en Zeebiesstraat verbeteren. Sommige blijven behouden en worden gerenoveerd. Maar er worden ook huurwoningen gesloopt en daar komen nieuwe voor terug.

Vorig jaar december ging de politiek al akkoord met de benodigde ontwerpbestemmingsplannen. Het besluit van maandagavond is het logische gevolg daarop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel