Restauranteigenaar opent tweede hotel van Zeewolde

ZEEWOLDE • Di 1 oktober 2024 | 6:45 • Dinsdag 1 oktober 2024 | 6:45

Er zijn campings en B&B's genoeg, maar hotels kent Zeewolde nog maar weinig. En dat is opvallend, want met voldoende bos en water in de buurt, weten toeristen het dorp doorgaans wel te vinden.

Ondernemer Wan Tung ziet daarom een gat in de markt: hij had al een restaurant, maar op de bovenverdieping opent hij deze week officieel een hotel. Het is daarmee het tweede hotel in Zeewolde.

"Zeewolde is een mooi dorp. Daar hoort ook een mooi hotel bij", zegt hij. Zeewolde had al een kleiner hotel in het centrum, met acht kamers. Dat van Tung zit op industrieterrein Trekkersveld en heeft veertien kamers.

Op een industrieterrein
Het hotel is gevestigd op een industrieterrein, dus de omgeving is niet voor iedereen inspirerend te noemen. Toch verwacht Tung voldoende klanten. "We hebben de afgelopen drie maanden proefgedraaid, dat is heel mooi verdeeld over drie verschillende groepen mensen."

Tung ziet mensen uit het buitenland, die voor hun werk meerdere weken in de buurt moeten zijn - windmolenmonteurs bijvoorbeeld. Maar hij ziet ook toeristen uit Brabant en Limburg, die willen fietsen in de lokale natuur, en zakenmensen die graag centraal in Nederland willen verblijven.

Er lijkt dus vraag genoeg te zijn naar hotelkamers in Zeewolde. Waarom het aanbod dan achterblijft, is niet duidelijk, maar de promotiestichting Puur Zeewolde verwacht wel dat de vraag de komende tijd alleen maar toeneemt.

Tung heeft dan ook alvast zijn oog laten vallen op een grasveldje, naast zijn hotel. "We hebben mooie ideëen om daar nog meer kamers te gaan bouwen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel