Jeu de boulesvereniging groeit als kool, nu nog een dak erop

LELYSTAD • Zo 29 september 2024 | 18:30 • Zondag 29 september 2024 | 18:30

Jeu de Boules vereniging Lelystad groeit als kool. In anderhalf jaar tijd is het aantal leden nagenoeg verdubbeld. En er is bij de club nóg reden voor een feestje: de vereniging bestaat dit jaar een kwart eeuw en dat werd vandaag gevierd met, hoe kan het ook anders, een heerlijk potje jeu de boules.

Een goede publiciteit van de vereniging en de sport is volgens bestuurslid Henk de la Cousine dé reden waarom het ledenbestand van de club zo snel toeneemt. "We zoeken regelmatig de media op", aldus de la Cousine. "In de Flevopost staat regelmatig een stukje, op Facebook. Maar ook via mond-op-mond reclame van mensen die hier al lid zijn, horen mensen dat het een leuke sport is om te beoefenen."

Boulodrome
Met het toenemend aantal leden klinkt ook de roep om de zogeheten 'boulodrome', een overdekte hal met meerdere banen, steeds luider. "We hebben wekelijks onze clubcompetitie maar vaak vallen avonden af omdat onze banen blank staan door de regen", aldus de la Cousine. De plannen voor de bouw liggen klaar, alleen moet de gemeente nog over de brug komen voor de financiering. "We hebben zelf wat geld", zegt de la Cousine. "Maar het merendeel van de ruim vijf ton die de hal kost hebben we echt nog nodig."

Borrel
Zorg voor later. Vandaag wordt onder een heerlijk nazomer-zonnetje een ontspannen potje petanque gespeeld. Waar de vereniging ook absoluut bloedfanatieke leden kent, gaat het bij Arno Huitinga meer om de sfeer. "Voor sommigen is het een sport waar je wereldkampioen in kan worden", glimlacht Huitinga. "Dan haak ik af want ik vind de borrel belangrijker."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel