Koffie, modeshow en bingo bij Burendag in Atolwijk

LELYSTAD • Vr 27 september 2024 | 15:46 • Vrijdag 27 september 2024 | 15:46

Buurtbewoners van de Atolwijk in Lelystad konden vrijdag genieten van een kopje koffie met wat lekkers. In het kader van Burendag organiseerden De Ontmoetingskerk, stichting IDO Open Haven en wijkcentrum Atolplaza een buurtfeest.

Je kan beter een goede buur hebben dan een verre vriend, vindt Jennifer Daal van Welzijn Lelystad. Om de band met de buurt te versterken worden verschillende activiteiten gehouden. Zo is er een modeshow, een bingo, wordt gezamenlijk geluncht en is er een kleedjesmarkt.

'Ik zie veel mensen'
De bezoekers van het buurtfeest zijn erg te spreken over het samenzijn. Een vrouw aan de bingo-tafel noemt het 'heel gezellig', een andere vrouw vindt het vooral leuk om andere mensen te leren kennen. Een man aan de koffietafel is het daar helemaal mee eens. "
Ik ben alleenstaand. Dit is heel belangrijk voor mij. Vooral deze dag. Ik zie veel mensen."

Ook op andere plekken in de wijk zijn activiteiten gehouden. Voor het eerst is dit gezamenlijk georganiseerd door de organisaties IDO Open Haven, De Ontmoetingskerk en wijkcentrum Atolplaza."Als wij vinden dat de mensen moeten verbinden en elkaar moeten ontmoeten, dan moeten wij ook verbinden en ontmoeten", concludeert Jennifer Daal over de samenwerking.

Zaterdag 28 september is het Burendag. Op de website van Burendag staan alle geplande activiteiten vermeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel